taal van verbeelding

Gouwepoëzie en leesgroep

Nu het zich zo voordoet dat ik geen dorpsdichter meer ben, wil dat niet perse zeggen dat activiteiten zoals 'Poëzie aan de Gouwe' en de Leesgroep ook zouden wegvallen. Echter is het vanwege Corona en de daarbij vastgestelde maatregelen nog steeds niet goed mogelijk e.e.a. te organiseren. Hopelijk komen er nog weer een andere/betere tijden!!

 

Indien er zich onverhoopt toch mogelijkheden zouden voordoen zal ik via het mailbestand en

deze site u op de hoogte brengen.

 

 

Mooi redactioneel artikel over poëzie aan de Gouwe van Wouter van Heiningen op zijn blog. ( zie hieronder )

 

Van de dorpsdichter van Waddinxveen, Piet Hardendood, kreeg ik de uitnodiging om deel te nemen aan Poëzie aan de Gouwe op woensdag 29 januari aanstaande (daags voor de Nationale Gedichtendag). Doel van Poëzie aan de Gouwe is het publiek bekend maken met de taal van de poëzie. Nu gebeurt dat natuurlijk op vele plaatsen in Nederland op allerlei manieren en op allerlei poëziepodia (kijk maar eens onder het kopje poëziepodia op dit blog) maar de insteek van Piet is toch nieuw en ik ken geen ander initiatief dat hier op lijkt.

Piet heeft de dichters gevraagd twee of drie gedichten te schrijven rond het thema van de Poëzieweek ‘De toekomst is nu’. Het publiek krijgt deze gedichten uitgereikt op papier en wordt in de gelegenheid gesteld vragen over de gedichten aan de dichter te stellen. De dichters worden in de gelegenheid gesteld iets over de gedichten of over hun poëzie in het algemeen te vertellen en de presentator van de avond zal de dichter ook enige vragen stellen.

Op deze manier gaan de gedichten die die avond worden voorgedragen (meer) leven voor de mensen in het publiek dan dat ze alleen zouden worden voorgedragen. De interactie met het publiek is er rechtstreeks en direct en dat is een groot verschil met een regulier podium waar dit wel voor- of achteraf kan maar waar dit maar sporadisch gebeurt.

Poëzie aan de Gouwe is op woensdag 29 januari, in Bar/eetcafé de Point, Wingerd 2 in Waddinxveen, inloop is om 19.30 uur en het programma begint om 20.00. Mijn poëzie komt aan de beurt in het eerste blok tussen 20.10 en 20.55 uur. Naast mij zal onder andere ook Marije Hendrikx (1945) deelnemen

 

Gisterenavond 27 nov. 2019 beleefden we de 1e ' Poëzie aan de Gouwe '

Het was een geslaagd experiment !!! Door de geplande, maar spontane interactie, ontstond er een wisselwerking tussen het aanwezige publiek en de dichters. Het gebeurde echt,.... men kwam dichter bij de dichter en andersom dichters dichter bij publiek. Mijn opzet om poëzie op de culturele kaart van Waddinxveen te zetten komt hiermee weer een stap Dichter-Bij. We gaan hiermee door !! eerstvolgende ' Poëzie aan de Gouwe ' is op 27 January 2020 . Ik zou zeggen NOTEREN en doorvertellen!!

 

 

 

 

Doorzoek de website

Contact

Gedichten - atelier 0641459847